VELKOMMEN TIL KRAMMEKATTEN

Velkommen til Krammekatten, som er et lille opdræt af Maine Coon katte.

Vi har altid haft dyr omkring os, Berner Sennenhunde og huskatte, de seneste år dog kun katte.

Vi havde længe ønsket os en Maine Coon, og efter at vores 19 år gamle hankat Sofus sov ind, skulle vores næste kat være fra denne race. Vi købte vores første kælekat, Bine fra Krammedyret i 2006, og efter nok et besøg hos Dorthe faldt vi for Athena og Aronja. Aronja var til salg som kælekat, men Athena var muligvis gravid og ikke til salg. Det endte dog med, at vi fik begge katte med hjem. Vi aftalte, at vi, mod at passe missemor og killingerne, måtte få en af killingerne fra kuldet. En stor tak til Dorthe for at hun viste os den tillid.

Det var en stor og dejlig oplevelse at have killinger i huset, og vi var ikke i tvivl om, at vi ville opdrætte denne vidunderlige race.

Vores valg af killing blev en rød han, DK Krammedyret Dusty Dundee. Aftalen var, at han skulle neutraliseres, men da han udviklede en god størrelse og et skønt temperament, ville Dorthe gerne bruge ham som avlshan. Han skulle dog stadig blive hos os.

Dundee blev far til 5 kuld killinger, inden vi i september 2008 valgte at kastrere ham, fordi han var begyndt at strinte (overalt, også inde i huset).

Vi søgte stamnavn i foråret 2008 og fik vores første avlspige, DK Krammedyret Oceane P. 

Vi har få katte, da vi prioriterer, at vores katte lever som familiekatte og kan færdes frit i hele huset og har fri adgang til en stor, indhegnet have.

Vores vigtigste avlsmål:

Sundhed: - vi ønsker at bidrage til at forbedre racen ved at have sunde killinger. Som følge heraf testes alle vores katte for  FIV/FeLV-PKD- HCM (DNA-test og ekko-screeninger).

Temperament: - vi ønsker at opdrætte rolige, og sociale katte. Det kræver meget tid at få en dejlig, sød og kærlig killing, og for at kunne koncentrerer os om hver killing, har vi kun ét kuld ad gangen. På den måde har vi tid til at give den enkelte killing stor omsorg, og vi sørger for, at vi hver dag kæler med hver enkelt killing, så killingerne fra fødslen bliver trygge ved mennekekontakt.

 TILHØRER KRAMMEKATTEN.